WONING BETREKKEN

INFORMATIE VOOR NIEUWE HUURDERS

Gefeliciteerd, u hebt een woning toegewezen gekregen! U wilt vast zo snel mogelijk uw nieuwe woning betrekken.
Op deze webpagina vindt u informatie over alles wat er bij het betrekken van een nieuwe woning komt kijken.

Bezichtigen toegewezen woning

Hebben wij u een woning toegewezen? Dan mag u de woning eerst bezichtigen voordat u besluit of u deze wilt accepteren. Accepteert u de woning? Dan spreekt onze woonconsulent met u af wanneer u het huurcontract kunt tekenen en de woning kunt betrekken.

Sleuteloverdracht

Op de dag van oplevering loopt een van onze woonconsulenten met u de woning door. Wij proberen onze woningen zo veel mogelijk op te leveren als ze helemaal in orde zijn. Maar soms moeten er nog zaken gerepareerd worden. Als dat zo is, dan maken wij daar duidelijk afspraken met u over. Tegelijk met de sleutel krijgt u van ons ook alle beschikbare informatie over de woning en over onze dienstverlening.

Huurovereenkomst

In de huurovereenkomst staan de rechten en plichten voor zowel de huurder als de verhuurder. Soms staat het contract op één naam, ook wanneer er meerdere personen in de woning wonen. Die persoon is dan de hoofdhuurder die alle rechten en plichten heeft. Bent u gehuwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan is uw partner automatisch medehuurder met dezelfde rechten en plichten. Gaat u samenwonen en wilt u allebei dezelfde rechten en plichten hebben? Dan moeten beide partners de huurovereenkomst tekenen. Een medehuurder kan in de woning blijven, mocht de hoofdhuurder komen te overlijden. Het is dus belangrijk om dit vooraf goed te regelen.

Inwoning

Komt er iemand bij u wonen, bijvoorbeeld omdat u gaat samenwonen? Dan moet u ons daar toestemming voor vragen. Met onderstaande knop kunt u hiervoor een formulier downloaden. Vul het formulier volledig in en stuur het terug of geef het af aan de balie, samen met een kopie van het legitimatiebewijs van degene die bij u wil komen wonen. Of wij toestemming voor inwoning verlenen, hangt af van uw gezinssamenstelling en de grootte van uw woning. U ontvangt hierover binnen een maand na ontvangst van uw verzoek schriftelijk bericht. 

Deel deze webpagina op social media!

ONZE MEDEWERKERS HELPEN U GRAAG VERDER!