Op zaterdag 23 maart is alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Dan steken tienduizenden Nederlanders de handen uit de mouwen voor een schone buurt.

Wat is de Landelijke Opschoondag?
De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. Hij vindt elk jaar in de laatste week van maart plaats. In 2019 is dit op 23 maart. Het is een dag waarop Nederlanders met hun buren, vereninging, de sportclub, school of hun collega’s samen hun buurt schoonmaken.

Sterk signaal voor schoon
Voor veel gemeenten en bedrijven is deelname aan de Landelijke Opschoondag vanzelfsprekend geworden. Ze organiseren zelf een schoonmaakactie of ondersteunen lokale schoonmaakactiviteiten. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is niet alleen een laagdrempelige manier om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen, maar helpt ook de band tussen je inwoners, medewerkers of klanten en je organisatie versterken.

Zo doe je mee aan de Landelijke Opschoondag
Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is eenvoudig: meld je schoonmaakactie aan, nodig zoveel mogelijk deelnemers uit en ga zaterdag 23 maart samen aan de slag. Geen eigen actie organiseren, maar wel meedoen? Dat kan ook natuurlijk. Door aan te haken bij een initiatief in de buurt. Laat je inspireren!