Stand van zaken Centrumplan Bunde

Aan het Sint Agnesplein krijgt het Centrumplan Bunde steeds meer vorm. Bouwbedrijf Geelen is druk bezig met de bouwwerkzaamheden. Het bouwplan voor de nieuwe supermarkt en sociale huurappartementen is van de hand van Boosten Rats Architecten uit Maastricht: een combinatie van woningbouw en voorzieningen voor de kern Bunde.

Op de begane grond van het nieuwe gebouw komt een supermarkt en de hoofdentree en bergingen van de huurappartementen. Een voetgangersverbinding zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers eenvoudig van het Sint Agnesplein naar de nieuwe parkeerplaats aan de achterzijde kunnen lopen (binnenterrein tussen Pletsstraat en Sint Agnesplein). Bovenop de supermarkt komen variërend twee of drie verdiepingen huurappartementen van Wonen Meerssen. In december vorig jaar werd de omgevingsvergunning verleend. Deze is onlangs onherroepelijk geworden. De bouwwerkzaamheden zullen nog ongeveer 10 maanden duren.

Tweede fase

In het bestemmingsplan zijn nieuwbouwmogelijkheden met een maximale hoogte van 12 meter voorzien langs de Pletsstraat. In opdracht van ontwikkelaar Bemog Projektontwikkeling BV worden de plannen voor deze fase momenteel uitgewerkt. Hiervoor dient nog een omgevingsvergunning te worden aangevraagd. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor de inrichting van het openbare gebied op het binnenterrein met onder andere parkeervoorzieningen.

Informatiebijeenkomst

Bemog Projektontwikkeling B.V. organiseert binnenkort nog een informatiebijeenkomst om de plannen te presenteren voor de tweede fase en het binnenterrein. Deze bijeenkomst vindt plaats als de plannen verder uitgewerkt zijn. Gemeente Meerssen kondigt de bijeenkomst aan via de gemeentelijke website www.meerssen.nl, digitale nieuwsbrief en weekblad de Geulbode. Direct omwonenden ontvangen van de gemeente een bewonersbrief met uitnodiging.

2018-11-19T09:15:29+00:0019 november, 2018|Nieuws|