Limburg heeft te maken met bovengemiddelde drugsgerelateerde criminaliteit. Daarom vragen ruim twintig Limburgse gemeenten, Enexis en Provincie Limburg aandacht voor de risico’s en gevaren van drugshandel en drugsproductie. Dit doen zij door middel van de campagne ‘Wat staat er op het Spel?’

Grote schade in Limburg door drugscriminaliteit

Door drugshandel en drugsproductie verloederen buurten en voelen bewoners zich onveilig. Amateuristische elektrische installaties, aftappen van stroom en werken met gevaarlijke chemicaliën veroorzaken brand- en explosiegevaar en milieuverontreiniging. Als het gaat om milieudelicten die drugsgerelateerd geregistreerd zijn, dan hebben alleen al in Limburg vorig jaar 38 drugsafvaldumpingen plaatsgevonden. In hetzelfde jaar heeft de politie in Limburg maar liefst 600 hennepkwekerijen ontmanteld.

Confronterende boodschap

Het doel van de campagne is mensen wakker schudden. Dat gebeurt door de gevolgen op een confronterende manier in beeld te brengen en interactieve elementen in de campagne te verwerken. Wilt u weten wat het betekent als een wietplantage wordt geruimd? Met eigen ogen zien wat de gevolgen zijn van drugshandel en drugsproductie? Kom dan op 17 mei vanaf 14.00 uur naar de weekmarkt op de Markt in Meerssen en ervaar zelf de risico’s en gevaren van drugscriminaliteit in de Black Box.

Gemiste signalen

Omwonenden weten vaak niet waar ze op moeten letten en missen daardoor belangrijke signalen. Of ze durven niet te melden uit angst dat de daders erachter komen. De campagne informeert mensen over de signalen en het belang van melden, zodat ze opkomen voor de veiligheid van hun buurt. Inwoners kunnen verdachte situaties melden bij de politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer informatie is te vinden op www.watstaaterophetspel.nl en speciaal voor jongeren: www.watzetjijophetspel.nl