We maken ons zorgen over de toekomst van onze planeet. Een grote bedreiging voor de natuur op aarde is klimaatverandering. Dat zie je op de kwetsbare Noordpool waar het zee-ijs in rap tempo smelt, of bij koraalriffen die verbleken en afsterven. Veel dieren gaan daardoor een onzekere toekomst tegemoet.

Doe mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 180 landen zien dat u onze prachtige planeet wil beschermen. Dat kan door op zaterdag 30 maart  tussen 20.30 uur en 21.30 uur één uur het licht uit te doen. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Meedoen is heel simpel: doe thuis het licht uit of sluit aan bij één van de evenementen. Elke lamp die uit is en elk kaarsje dat brandt, zorgt voor een duidelijker signaal en een betere morgen.