Energietarieven weer omhoog vanaf juli

De variabele energietarieven voor gas en stroom zullen naar verwachting opnieuw stijgen. De stijging loopt op tot 64 euro per jaar voor een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas. Dat heeft Pricewise berekend op basis van de tarieven van de drie grootste energieleveranciers Eneco, Essent en Nuon. Verreweg het grootste gedeelte van de huishoudens met een variabel contract zit bij een van deze leveranciers.

Stijging verschilt per leverancier
De stijging verschilt flink per leverancier. Zo zijn klanten van Eneco op jaarbasis 64 euro meer kwijt. Essent daarentegen wijzigt de tarieven niet, waardoor klanten van Essent niets extra gaan betalen. Bij Nuon zijn klanten 32 euro duurder uit op jaarbasis.

Verwachting energieprijzen komende jaren
Of de stijging doorzet, is nog onzeker en hangt af van meerdere factoren Wel is het vrijwel zeker dat de energierekening vanaf januari 2019 voor vrijwel iedereen omhooggaat door hogere belastingen op energie. Ook het Klimaatakkoord, dat nu gemaakt wordt door de regering, zal waarschijnlijk invloed hebben op de hoogte van de energierekening.

2018-06-27T11:20:36+00:0027 juni, 2018|Nieuws|