Afgelopen dinsdagochtend had Wonen Meerssen 5 leerlingen van VSO St. Jozef uit Cadier en Keer op bezoek voor een Bliksemstage.

De Bliksemstage is bedoeld voor leerlingen van de basisschool en het vmbo. Tijdens een Bliksemstage ontdekken zij wat voor sectoren en beroepen er bestaan en wat past bij hun interesse. Zo kunnen kinderen hun horizon verbreden en zijn zij beter voorbereid op het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding.

De Bliksemstage

We begonnen de ochtend met een presentatie over wat Wonen Meerssen doet en welke beroepen je binnen onze organisatie kunt uitoefenen. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. We namen ze mee naar een woning die onlangs is leeggekomen. Daar mochten ze een woninginspectie uitvoeren. We vroegen ze te noteren wat er nog in de woning moet gebeuren, voordat deze opnieuw verhuurd kan worden. Ook moesten ze aangeven wie hier verantwoordelijk voor is: de vertrekkende huurder, de nieuwe huurder of Wonen Meerssen. Daarna bezochten we het ketelhuis van een appartementencomplex met daarin de collectieve cv-ketels voor het verwarmen van de appartementen. De Bliksemstage werd afgesloten met een korte quiz om te kijken wat de leerlingen van deze ochtend hadden opgestoken. Na deze leuke en leerzame ochtend keerden ze met nieuwe kennis en ervaring weer huiswaarts.

JINC

Bliksemstage is een initiatief van JINC. JINC werd in 2003 opgericht als initiatief tegen de armoede en het verval in Amsterdam Nieuw-West. In de jaren daarna is JINC uitgegroeid tot een landelijke organisatie met meer dan 850 partners in het bedrijfsleven en het onderwijs. Daarmee bereiken zij ruim 63.500 jongeren per jaar.