De tiende editie van Onze Buurt kent een grotere prijzenpot dan ooit. Dit jaar zit er voor 100.000 euro aan cheques in de pot. Limburgse wijkbewoners die geld nodig hebben voor een waardevol project, kunnen aankloppen bij Onze Buurt. Een jury kiest uit alle inzendingen de beste projecten. Vorig jaar won DB4ALL uit de Roermondse wijk Donderberg 40.000 euro om een nieuwe keuken te bouwen voor hun Ramadanproject.

Onze Buurt is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg. Oranje Fonds en Provincie Limburg ondersteunen de prijzenactie. Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de beste Limburgse projecten. Onze Buurt stimuleert daarmee mensen en organisaties om zelf aan de slag te gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en socialer te maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

Naast de cheques, deelt de jury het “Onze Buurt Zetje” uit. Het Zetje helpt organisaties met praktische zaken. Bijvoorbeeld het schrijven van een projectplan, het motiveren van vrijwilligers, het opzetten van een administratie of het regelen van vergunningen.

Inschrijven voor Onze Buurt 2022 kan tot en met 20 juli 2022. In augustus worden maximaal 8 finalisten bekend gemaakt en in oktober worden de prijzen uitgereikt. De details over deelname staan op  www.onzebuurt.eu.