Vrijdag 3 september is het renovatieproject van 28 woningen aan de Burgemeester Murisstraat en Burgemeester Binckhorststraat in Meerssen officieel gestart. Dit gebeurde met een opruimdag voor de bewoners. 

Zij kregen eenmalig de gelegenheid om hun overbodige inboedel af te voeren voordat de werkzaamheden starten. Hiervoor stonden er op het grasveld bij de bouwkeet meerdere afvalcontainers en een tent opgesteld. Nog bruikbare spullen zoals boeken, huisraad en kleding konden worden tentoongesteld op de daarvoor bestemde tafels in de tent. Andere bewoners konden deze bekijken en meenemen wat zij nog konden gebruiken. Niet bruikbare spullen zoals kapotte inboedel en bouwmateriaal verdwenen in de afvalcontainers.

Waarom een opruimdag?

De opruimdag was in de eerste plaats bedoeld om plaats te maken in huis. Zo kunnen de werkzaamheden goed en veilig worden uitgevoerd. Daarnaast was het ook gewoon een gezellig samenzijn met buurtbewoners. Van Wijnen zorgde voor koffie en vlaai. De bewoners waren erg enthousiast over deze actie. Het was dus al met al een zeer geslaagde dag!