Vanaf 1 juli 2022 moet in elk huis in Nederland op iedere verdieping waar zich een verblijfsruimte bevindt een rookmelder hangen. Die verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouw, maar gaat dus binnenkort ook voor bestaande bouw gelden. Aangezien bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook, kan deze maatregel levens redden.

Wat gaan we doen?

In de periode september 2021 tot en met juni 2022 gaan wij al onze huurwoningen voorzien van rookmelders. In woningen waar al rookmelders aanwezig zijn, worden deze waar nodig vervangen en/of worden er rookmelders bijgeplaatst. Volta Limburg gaat de werkzaamheden uitvoeren. Een medewerker van Volta Limburg zal contact met u opnemen om een afspraak te maken. Dit kan in de komende weken zijn, maar ook pas over een aantal maanden. Dat is afhankelijk van wanneer uw woning aan de beurt is. Maar wees gerust, wij zorgen ervoor dat op 1 juli 2022 in al onze woningen de vereiste rookmelders hangen.

Wat houden de werkzaamheden in?

Het is noodzakelijk dat er iemand in de woning aanwezig is als de werkzaamheden worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen ongeveer een half uur duren en er kan sprake zijn van enige geluidshinder door het boren. Wij proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.