Onlangs hebben we de renovatie van het trappenhuis van het monumentale pand Kerkplein 5 in Geulle afgerond. De frontgevel van het voormalig gemeentehuis van Geulle uit 1865 is een Rijksmonument. 

Het stucwerk van het trappenhuis bleek slecht te zijn en was op diverse plaatsen gescheurd. Ook constateerden we bij de vide dat er ruimte tussen de aftimmering begon te ontstaan (foto 1). Uit onderzoek ter plaatse door Vincent Castermans (Castermans Bertram Holten) en Marcel van Hal (MvL Groep) bleek dat diverse houten balken waren aangetast door huiszwammen. Ook het naderhand aangebrachte metselwerk bleek los van structuur te zijn en geen draagkracht meer te bezitten (foto 2 en 3).

Aannemersbedrijf de Jong heeft vervolgens de opdracht gekregen voor een volledige renovatie van het trappenhuis. De houten balken zijn vernieuwd dan wel met epoxyreparatie gerepareerd (foto 4). Na alle houtreparaties is het metselwerk hersteld. Ook zijn nieuwe plafonds aangebracht en zijn de wanden en plafonds gestukadoord. Ten slotte is de gehele hal voorzien van nieuw schilderwerk. Hierdoor heeft het trappenhuis weer een frisse uitstraling die past bij de monumentale frontgevel (foto 5 t/m 8).