Naar verwachting wordt de energierekening volgend jaar fors duurder. Dat komt door de stijgende gasprijzen. De energieprijzen stijgen overigens al jaren. Daarom proberen we het energieverbruik in onze woningen te verlagen. Dit doen wij door onze woningen te isoleren en te verduurzamen. Het probleem is echter dat we niet al onze woningen in één keer kunnen verduurzamen.

Voorschot

Wel voeren we komende jaren het tempo waarmee we woningen verduurzamen op. Ook kunnen we eventueel het voorschot voor stookkosten dat u aan Wonen Meerssen betaalt verhogen. Zo komt u bij de afrekening servicekosten volgend jaar niet voor een onaangename verrassing te staan.

Compensatie

Inmiddels heeft het demissionaire kabinet laten weten dat zij de hogere energierekening deels compenseren. Voorlopig kunt u dus het beste rustig afwachten en niet in paniek raken. Zodra wij meer weten over de concrete kostenstijging, dan informeren we u hierover. Mochten hierdoor betalingsproblemen dreigen te ontstaan, dan zoeken we samen met u naar de juiste (maatwerk)oplossing.