Stormschade, wie bel ik?

Storm Dudley is nauwelijks uitgeraasd of er is alweer een nieuwe storm in aantocht. Het KNMI verwacht dat storm Eunice vrijdag voor zware windstoten gaat zorgen. Vooralsnog geldt in Limburg van vrijdagmiddag 14:00 uur tot 20:00 uur in de avond code geel. Voor de rest van het land geldt dan code oranje.

Wie belt u bij stormschade?

Bij hevige regenval en storm krijgen de brandweer en politie honderden telefoontjes van mensen die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat u de meldkamer kunt bereiken.

Acuut gevaar bel dan 112

Is er sprake van acuut gevaar voor mens en dier, bijvoorbeeld instortingsgevaar? Bel dan de brandweer via 112.

Geen spoed, wel brandweer bel dan 0900-0904

Is er geen sprake van acuut gevaar, maar hebt u wel de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904. Dit is bijvoorbeeld het geval bij losgeraakte dakbedekking of gevelplaten of een boom die over de openbare weg dreigt te vallen.

Geen acuut gevaar

Is er geen sprake van acuut gevaar? Meld het bij de gemeente wanneer het gaat om schade aan de openbare ruimte, bijvoorbeeld een omgevallen boom in de berm. Is er geen acuut gevaar en hebt u schade aan uw huurwoning, dan kunt u contact opnemen met Wonen Meerssen.

2022-02-18T11:41:43+01:0017 februari, 2022|Nieuws|

Deel deze informatie op social media!