Hebt u een hoge energierekening en een laag (midden)inkomen? Kijk dan nu of u in aanmerking komt voor steun uit het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opgericht door energieleveranciers en maatschappelijke organisaties om te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen door de gestegen prijzen. In totaal zit er 49 miljoen euro in het fonds. 

Wie komt in aanmerking voor extra ondersteuning?

U kunt steun krijgen van het Noodfonds als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • uw huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- voor alleenstaanden of € 4.180,- voor samenwonenden (inclusief 8% vakantiegeld);
  • uw huishouden heeft zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energie- of warmteleverancier;
  • en de rekening van de energieleverancier is hoger dan 10 tot 13 procent van het bruto-inkomen.
Hoeveel steun kunnen huurders krijgen?
  • Bij huishoudens met een gezamenlijk bruto-inkomen dat lager is 160% van het sociaal minimum, betaalt het noodfonds het deel van de energierekening dat uitkomt boven 10% van het bruto-inkomen.
  • Bij huishoudens met een gezamenlijk bruto-inkomen dat ligt tussen 160 en 200% van het sociaal minimum, betaalt het noodfonds het deel van de energierekening dat uitkomt boven 13% van het bruto-inkomen.

U kunt steun aanvragen voor uw energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023. Als u in aanmerking komt, wordt de energierekening met terugwerkende kracht lager. Het maakt niet uit welke energieleverancier uw huishouden heeft.

Doe de aanvraag nu het nog kan!

Denkt u dat u in aanmerking komt voor steun? Doe dan nu een aanvraag via Noodfondsenergie.nl. Op maandag 1 mei om 12.00 uur in de middag sluit het Noodfonds en kunt u geen aanvraag meer doen.