Met ingang van september zijn wij op zoek naar een medewerker incasso. Het betreft een parttime baan van circa 20 uur per week, bij voorkeur verdeeld over vijf werkdagen.

Ben jij

… zorgvuldig en nauwkeurig?
… zowel administratief als communicatief sterk?
… goed met cijfers?
… analytisch ingesteld?
… zowel resultaat- als klantgericht?

Kun jij

… je goed inleven in de huurder?
… op een respectvolle manier moeilijke gesprekken met huurders voeren?
… zowel zelfstandig als in teamverband werken?
… de juiste prioriteiten stellen en indien nodig snel inhoudelijk schakelen?
… goed omgaan met planningen en deadlines?

En heb jij

… een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld SJD of een financieel-administratieve richting?
… minstens drie jaar relevante werkervaring?
… kennis van en ervaring met (financieel) administratieve processen en procedures? 
… kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving in het vakgebied?
… kennis van en ervaring met Word, Excel en andere voor de functie noodzakelijke software?

Dan hebben wij een interessant aanbod voor je!

Als medewerker incasso ben je verantwoordelijk voor het incassoproces; vanaf het moment dat er een betalingsachterstand ontstaat totdat het dossier wordt overgedragen aan de deurwaarder. Maar ook daarna houd je een oogje in het zeil. Je zorgt dat het incassoproces doeltreffend verloopt, zodat de betaalachterstanden beheersbaar zijn en blijven.

Je start en bewaakt het herinnerings- en aanmaningsproces en signaleert (dreigende) knelpunten daarin. Samen met de huurder probeer je de oorzaak van de betaalachterstand te achterhalen en zoek je naar oplossingen. Dit doe je in gesprek met de huurder, zowel telefonisch als tijdens huisbezoeken. Je treft en bewaakt betalingsregelingen en indien nodig start je deurwaarderstrajecten. Incidenteel behandel en begeleid je ook zittingen bij de rechtbank.

Je bent aanspreekpunt voor huurders met betalingsproblemen en beantwoordt hun vragen over huurbetalingen, huurachterstanden en betalingsregelingen. Daarnaast onderhoud je contacten met deurwaarders, sociale diensten, bewindvoerders, kredietbanken en andere (overheids)instanties.

Je levert een bijdrage aan periodieke rapportages en analyses. Ook denk je mee over beleidsontwikkeling op het gebied van incasso- en debiteurenbeheer en signaleer je verbeterpunten. Daarmee lever je een constructieve bijdrage aan de organisatie. Ten slotte ondersteun of vervang je collega’s waar nodig. Kortom: wij bieden je een uitdagende functie!

Bovendien bieden wij je

… een prima salaris volgens de CAO woondiensten (schaal G)
… goede secundaire arbeidsvoorwaarden
… een tijdelijk contract met kans op een vaste aanstelling
… een informele werksfeer met leuke collega’s

Ben je enthousiast over ons aanbod? Stuur dan uiterlijk 16 juni 2019 je motivatie en cv naar lvb@wonenmeerssen.nl o.v.v. vacature medewerker incasso. De sollicitatiegesprekken zullen in de laatste week van juni plaatsvinden. Heb je nog vragen over deze functie? Luc Van den Bergh (directeur-bestuurder) beantwoordt ze graag. Hij is bereikbaar op tel. 043 – 366 47 21.