Deelnemen aan sport of creatieve activiteiten zorgt onder andere voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, een sterk sociaal netwerk én een groeiend zelfvertrouwen. Maar meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. Gemeente Meerssen is sinds 1 juli 2020 de eerste Limburgse gemeente die samenwerkt met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. 

Is er geen geld voor sport of een creatieve hobby?

Het Volwassenenfonds zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve workshops, beeldende kunst… Dit zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten waar u aan mee kunt doen met support vanuit het Volwassenenfonds. Het fonds ondersteunt inwoners vanaf 18 jaar. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wilt u graag aan de slag met sport en/of cultuur?

Het Volwassenenfonds helpt! Lees eerst de spelregels, die in de gemeente Meerssen gelden, goed door. Daarna maakt u een afspraak met een intermediair. Want alleen een erkende intermediair van het Volwassenenfonds kan een aanvraag doen. In de gemeente Meerssen zijn dat:

PIW-MIK GROEP
Nicole Ramakers
06 – 51 64 32 74
nicole.ramakers@piw.nl

Trajekt
Virginie Kosumi
043 – 76 30 055
virginie.kosumi@trajekt.nl
Tip!

Print de Deelnemerskaart, vul hem in en neem hem mee naar uw afspraak met de intermediair. Zo kan uw aanvraag extra snel gedaan worden! Want iedereen heeft recht om aan sport, dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs te doen!