Denkt u dat er bij u of in uw omgeving wordt ingebroken? Of betrapt u een inbreker op heterdaad? Bel direct 112. De politie komt dan zo snel mogelijk naar u toe!

Doe direct aangifte

Is er bij u ingebroken en zijn de inbrekers er al vandoor? Doe dan direct aangifte. U kunt dit op de volgende manieren doen:

Verplaats geen spullen in huis

Verplaats geen spullen in huis en raak zo min mogelijk aan. Forensische specialisten kunnen dan zo goed mogelijk sporen ‘veiligstellen’. Bijvoorbeeld vingerafdrukken.

Blokkeer passen en maak uw mobiele telefoon onbruikbaar

Wanneer uw bankpassen zijn gestolen, blokkeer deze dan zo snel mogelijk. Is uw mobiele telefoon ook gestolen? Maak deze dan direct onbruikbaar.

Registreer uw spullen

Bij uw aangifte van de woninginbraak, vraagt de politie u een goederenlijst in te vullen. Hierin vermeldt u wat u allemaal mist. Vermeld zoveel mogelijk specifieke en unieke eigenschappen. Bijvoorbeeld een kras op een laptop of de inscriptie van een ring. Deze gegevens zijn belangrijk voor het politieonderzoek. Ook alles met een uniek nummer is van waarde. Denk dan aan een bibliotheekpas of een computer.

Deze informatie is trouwens niet alleen van belang voor het politieonderzoek. Omdat de goederen direct naar u zijn te herleiden, is de kans groter dat u uw  spullen ooit terug ziet. registreer uw spullen in de Stopheling app en maak foto’s van goederen die u niet op nummer kunt registreren.

Meld woninginbraak bij uw verzekering

Meld de woninginbraak direct bij uw verzekering. Vaak kunt u de kosten van inbraakschade of diefstal claimen bij uw verzekering.

Neem contact op met slachtofferhulp

Wanneer u aangifte doet van woninginbraak, krijgt u slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen hebben hier baat bij. Want een inbraak heeft een grote impact. Op Slachtofferhulp.nl is meer te lezen over slachtofferhulp bij woninginbraak.

Voorkom herhaling

De kans op een herhaling van inbraak is groot. Inbrekers weten namelijk hun weg naar binnen te vinden. Zij gokken erop dat u na de eerste inbraak nieuwe spullen hebt aangeschaft. Zorg er dus voor dat u uw huis goed beveiligt! Ook na een woninginbraak.