HOE KAN IK MIJN HUUR OPZEGGEN?

WONEN MEERSSEN

Hebt u verhuisplannen? Zeg dan tijdig uw huur op. Dit kan snel en gemakkelijk door het formulier huuropzegging  in te vullen.
Lees voordat u dit doet eerst de praktische informatie op deze webpagina goed door.

Datum huuropzegging

U kunt de huur elke werkdag van de maand opzeggen, met een opzegtermijn van minimaal één maand. De laatste huurdag mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. Hoe langer van tevoren u uw huur opzegt, hoe meer tijd u hebt voor herstelwerkzaamheden in de woning. Ook is de kans groter dat wij bij uw vertrek een nieuwe huurder hebben gevonden, aan wie u zaken ter overname kunt aanbieden.

Inspectie

Na ontvangst van uw huuropzegging krijgt u van ons een schriftelijke bevestiging en plannen we een voorinspectie. Onze woonconsulent loopt dan met u de woning na. Als u nog iets moet herstellen, dan laten wij u dat schriftelijk weten. De werkzaamheden moeten uiterlijk op de laatste huurdag zijn uitgevoerd. Ook geven we aan wat de kosten zijn als wij deze werkzaamheden moeten uitvoeren.

Zelf aangebrachte voorzieningen

Onroerende zaken zoals een dakkapel, parket- of tegelvloer hoeft u meestal niet te verwijderen. Wij nemen deze over. U krijgt hiervoor géén vergoeding, tenzij hier vooraf schriftelijke afspraken over zijn gemaakt. Meer hierover leest u in de brochure Zelf Aangebrachte Voorzieningen.

Overnamezaken

Roerende zaken, zoals tapijt of gordijnen kunt u ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Tijdens de voorinspectie stelt onze woonconsulent hiervan dan samen met u een lijst op. Aan de hand van deze lijst kunt u hier afspraken over maken met de nieuwe huurder. Wil de nieuwe huurder niets overnemen of is er nog geen nieuwe huurder gevonden, dan moet u de woning leeg opleveren.

Oplevering en eindafrekening

Uiterlijk op de laatste huurdag komt onze woonconsulent bij u langs voor een eindinspectie. U levert dan ook de sleutels in. Binnen één maand na oplevering ontvangt u de eindafrekening. De afrekening van eventuele stook- of servicekosten krijgt u op een later moment.

Huur opzeggen bij overlijden

Het kan zijn dat u zaken regelt voor een overleden familielid of kennis, ook dan moet u de huur opzeggen en de woning opleveren. U kunt hiervoor het reguliere opzegformulier invullen. Daarnaast moet u ons een akte van overlijden uploaden of toesturen.

Deel deze webpagina op uw platform!

ONZE MEDEWERKERS HELPEN U GRAAG VERDER!