Nieuwe bewoners

Gisteren zijn de 18 nieuwbouwappartementen aan het Sint Agnesplein in Bunde verhuurd. De bewoners zijn blij met hun nieuwe woningen. Het complex is helemaal nieuw en veel voorzieningen, zoals een supermarkt en diverse speciaalzaken, zijn op loopafstand. In de nabije toekomst komt er ook nog een nieuw gezondheidscentrum.

Doorstroming

Wonen Meerssen bood oudere huurders van eengezinswoningen in Bunde de mogelijkheid om met voorrang naar de nieuwbouw door te stromen. Een aantal huurders heeft hiervan gebruik gemaakt. Er zijn huurders die in een eengezinswoning wonen maar bijvoorbeeld de trap niet meer goed op kunnen. Dan kan het fijn zijn om door te stromen naar een gelijkvloers appartement. Natuurlijk is het een hele stap om het huis, waar je misschien al lang woont, achter te laten. Maar uiteindelijk zijn de bewoners vaak erg blij met hun beslissing. Op deze manier kunnen ze vaak ook langer zelfstandig blijven wonen.

De appartementen

Eind 2018 is begonnen met de bouw van het appartementencomplex. De meeste appartementen hebben twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken en balkon, badkamer, tweede toilet en een inpandige berging.