Als sociaal-maatschappelijk ondernemer willen wij ons inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Een belangrijke schakel in de leefbaarheid in Meerssen is Speeltuin Sint Joseph. De speeltuin werd in 1947 opgericht door een aantal buurtbewoners uit Meerssen-West. Inmiddels is het een prachtige speeltuin met een twintigtal speeltoestellen en 100 tot 250 bezoekers per week. Bovendien draait de speeltuin volledig op vrijwilligers. Daardoor zijn de contributie en entreeprijzen laag en kan vrijwel iedereen gebruik maken van de speeltuin.

Donderdag 23 maart 2023 hebben onze medewerkers de handen uit de mouwen gestoken om de speeltuin een opknapbeurt te geven. Daarbij kregen wij hulp van vrijwilligers van de speeltuin zelf, maar ook van een aantal bedrijven. Zij hebben menskracht en/of materialen beschikbaar gesteld. Het was een dag met hier en daar wat regen, maar daar lieten wij ons niet door tegenhouden. We hebben met z’n allen een hoop werk kunnen verzetten. Hierdoor is de speeltuin klaar om op Paasmaandag 10 april de poorten te openen voor weer een nieuw speelseizoen!

Wij bedanken alle bedrijven en vrijwilligers die ons geholpen hebben: Aannemersbedrijf Dejong, Installatiebedrijf Krauth, Grondverzet Cuenen, Bouwbedrijf van Wijnen, Smeets Bouw, Technische installaties EPM, Groenbedrijven Attender, Schildersbedrijf Botterweck, Camp schilderwerken, Jac Ruyters schilderbedrijf, Hermetico kozijnen en Logeerhuis en dagcentrum Ut Zunneke.