Wij hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verduurzamen van onze huurwoningen. Hierdoor hebben onze huurwoningen op dit moment gemiddeld energielabel B.

In 2021 moeten alle corporatiewoningen in Nederland moeten gemiddeld energielabel B hebben. Dat hebben alle woningcorporaties samen afgesproken in de Aedes-agenda 2020-2023. De woningen van Wonen Meerssen voldoen hier eind 2020 al aan. Een jaar eerder dan afgesproken.

De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in het verduurzamen van onze 1.500 huurwoningen. In de tweede helft van 2020 hebben we de verduurzaming een extra boost gegeven. We hebben 180 woningen voorzien van zonnepanelen.

De meeste verduurzamingsmaatregelen hebben we genomen zonder daarbij de huurprijzen te verhogen. Zo houden onze huurders geld over om ook zelf aan de slag gaan om hun energieverbruik te verminderen. Bijvoorbeeld door de aanschaf van energiezuinige apparaten. Apparaten met een A+++-label zijn iets duurder in aanschaf, maar goedkoper in het gebruik. De meerkosten zijn meestal binnen vijf jaar terugverdiend.

De komende jaren gaan we door met verduurzamen. In 2030 moeten onze woningen moeten gemiddeld energielabel A hebben en in 2050 moet onze woningvoorraad helemaal CO2-neutraal zijn.