Veel van onze woningen grenzen aan de zij- of achterkant aan een zogenaamde brandgang. Deze brandgang is bedoeld om achtertuinen beter bereikbaar te maken. Dit is handig wanneer u met een fiets of kinderwagen achterom naar binnen wilt. Maar brandgangen zijn vooral belangrijk om in het geval van brand snel uw huis te kunnen verlaten. Het is dus voor ieders veiligheid van belang dat de brandgangen goed onderhouden worden. Maar wie is hiervoor verantwoordelijk?

Wat doet Wonen Meerssen?

Wonen Meerssen zorgt ervoor dat de bestrating van de brandgangen in orde is. Dus is er in de brandgang een stoeptegel verzakt? Dan mag u Wonen Meerssen vragen om dat op te lossen.

Wat moet u als huurder doen?

De brandgang hoort, net als uw tuin, bij uw woning. Dit betekent dat alle bewoners die via de brandgang zijn of haar huis kunnen bereiken er zelf voor moet zorgen dat de brandgang schoon en netjes blijft.  Het maakt dus niet uit of u het pad ook echt gebruikt. Staat er onkruid, is de heg te breed of ligt er afval in de brandgang? Dan is het aan de bewoners om dit op te lossen.

Maak afspraken met uw buren

Ons advies is om hierover afspraken te maken met uw buren. Verdeel de taken of plan een vaste dag om samen met de buren de handen uit de mouwen steken en alles weer netjes te maken. Dan is de klus zo geklaard en profiteert u allemaal van een nette brandgang én een leuk contact met de buren.