Een tijd lang reden onze medewerkers anoniem rond in de wijk. Maar vanaf nu zijn de twee bedrijfsauto’s van Wonen Meerssen weer als zodanig herkenbaar. Omdat we ons steentje willen bijdragen aan een beter milieu, hebben we gekozen voor volledig elektrische auto’s. Het gaat om twee ŠKODA CITIGO ͤ iV’s.

100% elektrisch

De nieuwe bedrijfsauto’s zijn 100% elektrisch. Om de auto’s op te laden, heeft Blue Current twee laadpunten bij ons kantoor van geplaatst. Deze worden voorzien van groene stroom via de PV-panelen op dak van ons kantoor. Binnenkort plaatst Volta Solar hier nog extra panelen bij, zodat de auto’s zo veel mogelijk op zonne-energie rijden.

Duurzaam op weg naar 2050

Wonen Meerssen wil graag duurzaam op weg naar 2050. Daarom hebben we afgelopen jaar in samenwerking met Volta Solar 180 huurwoningen voorzien van PV-panelen. Hierdoor is het energielabel van de meeste van deze woningen gestegen naar label A. Dat betekent lagere woonlasten voor de bewoners en minder belasting voor het milieu. Maar onze duurzaamheidsambities stoppen niet bij het verduurzamen van onze woningen. We willen ook op andere manieren bijdragen aan duurzaamheid. De elektrische bedrijfsauto’s passen hier heel goed bij.